21 April 2011

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

Esok bermulalah Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011. Pesta buku ini akan bermula pada 22.4.2011 hingga 1.5.2011. Diam tak diam pesta ini menyambut ulang tahunnya yang ke-30! AR akan mengunjungi pesta buku ini pada hari Rabu (27.4.2011) jam 2.00 hingga 6.00 petang. Kali ini AR akan pergi bersama 40 orang ahli PSS dengan menaiki bas.
Pesta buku ini merupakan tempat pertemuan langsung penjual/penerbit buku dengan pembeli. Di sini kebiasaannya penjual akan memberikan promosi diskaun buku yang besar. Pembeli pula akan membeli secara borong kerana harga buku yang ditawarkan pada pesta buku amat murah.
AR amat menggalakkan ibu bapa untuk membawa anak-anak mereka berkunjung ke pesta buku ini kerana inilah cerminan diri kita. Kita seringkali menyuruh anak-anak kita membaca buku tetapi bagaimanalah rupa agaknya sekiranya kita sendiri tidak berminat kepada buku? AR percaya sekiranya ibu bapa membawa anak-anak ke pesta buku ini maka ia akan dapat menyuntik pengalaman indah dalam jiwa anak-anak kita tentang betapa bernilainya sesebuah buku itu.

No comments: